
Traditie in de mix. Dat is de gedachte achter Lamentijn. Nederlandse cocktails zouden niet op gin, vodka of whiskey gebaseerd moeten zijn.
Traditionele en kwalitatieve Hollandse tarwe jenever is in staat om de status quo te veranderen. In ieder geval de manier waarop Nederlander naar cocktails kijken.
Lamentijn tarwe jenever wordt met trots gedestilleerd in het hart van Den Haag. De bloemige, frisse jenever wordt gemaakt van 100% tarwemout en gedestilleerd met kruiden als jeneverbes en kardemom.
Gedronken op kamertemperatuur puur, naast een biertje of als basiselement van klassieke cocktails.

Maanden op een schip met slechts mannen doet gekke dingen met een matroos. Eenzame scheepslieden zijn degene die lamantijnen (zeekoeien) aan hebben gezien voor zeemeerminnen. Ook Christoffel Columbus beschreef de lamantijnen die hij in het Caribisch gebied tegenkwam als zeemeerminnen.
Niet alleen eenzaamheid speelde een rol. Zeelieden kregen namelijk een machtig medicijn mee op hun ontdekkingsreizen tegen scheurbuik: jenever met citroensap. De vitamines uit het citroensap beschermde de mannen tegen scheurbuik, terwijl de jenever de moraal hoog hield.